Malaysia Best Blog 2015

Sebut saja Malaysia Best Blog 2015 pasti ramai yang dah tahu, ini adalah satu contest SEO anjurana blog ohduit yang hangat diperkatakan oleh blogger-blogger Malaysia. Satu keyword yang amat terpopular dan top di arena blogger masa kini. kenapa ramai blogger-blogger Malaysia yang menyertainya. Salah satunya sudah pasti hadiah yang ditawarkan amat lumayan. Untuk top 1 di SERP, anda bakal dapat RM1500. Wow.....hebatkan?Malaysia Best Blog 2015
Malaysia Best Blog 2015


Malaysia Best Blog 2015


Malaysia Best Blog 2015 menjadi viral di kalangan blogger Malaysia. Ramai yang sudah menyertainya. Kalau melihat kepada rangking terkini, kita dapat lihat blogger yang power SEO mendudukinya. Cuba lihat kedudukan terkini di bawah ini.


Malaysia best blog 2015
Keputusan Terkini Malaysia Best Blog 2015

Di antara blog-blog yang berada di rangking terbaik adalah blog Blogger Lelaki, blog Hasrul Hassan, blog Calrase Patrick dan blog Inspired. Mereka semua adalah blog-blog yang top dan mesra SEO. Satu pencapaian yang patut dipuji kerana ramai yang sudah mengetahui teknik SEO yang hebat boleh berada di page 1. Saya kurang pasti apa senjata yang mereka lakukan. Pasti ada rahsia yang kita belum ketahui tetapi mereka sudah praktikkannya.

Apa yang boleh saya buat kesimpulan adalah kerana blog mereka banyak memperolehi backlink yang berkualiti. Backlink adalah sebuah pautan link dari sesebuah website ke sebuah website yang lain. maksudnya website asal mencadangkan kita untuk pergi ke website lain. Mari kita cari rahsia backlink tersebut dan di mana boleh dapatkannya?

  • Halaman Sosial Bookmarking - Ia digunakan untuk menyimpan URL website pengunjungyang mereka sukai. Apabila mereka ingin pergi kembali ke website tersebut, ia sudah tersedia di halaman Sosial Bookmarking, yakni di browser search komputer mereka. Apabila banyak tersimpan URL website oleh pengunjung, maka sistem google iaitu googlebot, crawler akan menjelajahi halaman soosial bookmarking tersebut. Ini sudah tentu akan mempengaruhi kedudukan sesebuah website/blog di enjin carian.
  • Komen Di Website - Ini juga salah satu cara untuk dapatkan backlink yang berkualiti dengan cara komen di website mereka dan meninggalkan link website kita di ruangan komen blog tersebut. Secara tidak langsung ia mampu untuk meningkatkan jumlah pengunjung, jika mereka tekan URL website kita nanti. Ia juga dapat mengeratkan ukhwah antara blogger. Kita dilarang melakukan spammer terhadap website tersebut,
  • Artikel Panduan (Article Directory) - Ia selalunya digunakan untuk membina backlink untuk tujuan pemasaran sesuatu barangan. Caranya adalah dengan membuat artikel yang berkualiti di di hantar ke artikel panduan. Website artikel panduan adalah sebuah website yang berautoriti yang tinggi di mata google dan pagerank yang mempunyai PR1 dan ke atas. Contoh terbaik adalah di GoArticles, EzineArtickle, Articlebase dan sebagainya.
  • Menjadi Penulis Jemputan - Menjadi penulis jemputan di blog yang PR tinggi adalah salah satu cara yang paling berkesan untuk menjadikan blog kita popular. Ini sudah tentu semua artikel itu adalah hasil penulisan kita dan akan menuju ke URL website kita secara tidak langsung. Semakin ramai yang baca artikel itu semakin tinggi kesan autoriti blog kita.
  • Menyertai Forum Tersohor - Menyertai forum yang tersohor sangat baik untuk sesuatu blog dan website tersebut. Bila kita menyertai forum-forum tersebut segala link signature kita dipasang di situ. Ia memberi backlink yang berkualiti kepada kita dan juga pelawat yang menyertai forum tersebut. Diantara forum yang patut anda sertai ialah Backlink Forum, Forum Jooma, Blogger Malaysia, Forum Linux, Presashop Forum, Wangcyber, Carigold, Cari.com.my dan sebagainya.
  • Jumlah Backlink Yang Banyak -  Semakin banyak jumlah backlink yang diperolehi semakin tinggi nilai blog kita di mata google. Cara terbaik dengan membuat artikel yang berkualiti dan disukai ramai. Bila orang suka dengan blog/artikel kita, mereka backlink URL blog kita di blog mereka. Ia semacam perkongsian agar pembaca boleh rujik ke website/blog kita.
  • Sosial Networking - Perlu dan mesti bersosial di media sosial seperti Facebook, Twitter, Myspace, Linkedin, Yahoo Messenger, Skype, MSN, Friendster dan banyak lagi.
  •  Buat Contest Atau Sertai Contest - Membuat contest, menyertai contest adalah sangat baik untuk mendapatkan backlink yang paling senang cuma perlu modal untuk melakukannya. Bila mana kita buat contest atau contest SEO, sudah pasti semua peserta akan backlink ke website/blog penganjur. Sementara itu penganjur pula backlinkkan kepada penaja jika ada dan semua peserta akan dapat backlink setelah kesemua peserta yang menyertai turut disenaraikan. Anda boleh sertai Contest SEO jika mahukannya. Boleh layari di Malaysia Best Blog 2015 dan Jom Aktifkan Mykad yang terbaru Telekung Reehans Pilihan Muslimah (tarikh tutup penyertaan 30 September 2015).


Semoga perkongsian ini sedikit sebanyak dapat memberi penerangan yang jelas, bagaimana mahu dapatkan backlink dan boleh dipraktikkan jika anda mahu blog anda mendapat banyak backlink. Tepuk dada tanya hati, mahu atau pun tidak? Hanya itu saja perkongsian tentang cara nak dapatkan backlink dan berada di kedudukan terbaik dengan menyertai Malaysi Best Blog 2015 nanti.
Kongsikan Artikel Ini :
+
Sebelumnya
« Post Sebelumnya
Seterusnya
Post Seterusnya »
8 Komentar untuk "Malaysia Best Blog 2015"

Keyword Malaysia best Blog 2015 sangat hangat sekarang ini, Siapa yang tak join contest SEO sangat rugi. Ada hadiah RM1500 untuk top 1 di SERP. Sangat menarik dan menjadi rebuatan semua peserta contest SEO. Semoga anda berjaya.

Ini satu lagi perkongsian yang menarik untuk yang ingin mendapatkan backlink yang banyak dan lebih mesra SEO. Rugi tak baca dan praktikkannya.

blogspot jadi charta no 1 memang seo mereka berdua luar biasa

mereka yang berada di page pertama memang hebat kan. nak jadi adik angkat ke, anak angkat ;D

hi²;)
jemput join iPhone 5S GA ya :)

Ada yang saya tak lakukan sepanjang join contest ni. Sebab tu ranking agak jauh. :)

http://amazing-tm5.blogspot.com/
sesiapa yang minat memasak,,try

http://situsmovies.blogspot.com
free download drama korea & movies terbaru

memang mantap ya blogger malaysia

Jangan segan untuk memberi komen.
Saya akan membalas komen anda nanti.

Terima Kasih Sudah Berkomentar
 
|Template ByKunci Dunia | Design By sensasi2020
Back To Top